Hulp Bij Computer Gebruik
          H B C G

Eerste PC

De eerste computer.
Als u voor het eerst kennis maakt met een computer, is alles vreemd en heeft u vaak hulp nodig bij heel veel dingen. Om overzicht te houden op de enorme hoop gegevens, die een computer kan bevatten, is het erg belangrijk om deze organisatie te verzorgen voordat u met werken begint.

Bijna alle computers worden geleverd met een grote harde schijf, die niet is ingedeeld in logische onderdelen. Het is heel handig om uw gegevens die uzelf maakt (bv brieven) gescheiden te houden van het besturingssysteem van uw computer. Ook uw email en uw favorieten wilt u graag gemakkelijk op een veilige plaats kunnen bewaren, zodat u er in noodgevallen op terug kunt vallen.
Het is daarom noodzakelijk om uw grote harde schijf, al voordat het eigenlijke werken begint, in te delen in een aantal logische delen. Deze delen zie je dan als aparte schijfstations terug bij het verkennen van uw computer.
Als u dat soort werk nog nooit gedaan heeft, blijft het er vaak bij. Ook het regelmatig maken van kopieŰn van uw werk zal er dan ook bij blijven.

Dan zijn er nog de gevaren van het internet. Een argeloze eerste computer gebruiker, sluit z'n nieuwe aanwinst vaak al meteen aan op die mooie snelle internetverbinding. Heel vaak heeft u de beveiliging nog niet op orde en uw computer is al besmet met virussen voordat u er erg in hebt.

Wilt u al deze ellende voorkomen, breng dan uw computer bij HBCG en wij zorgen er voor dat u een goede start kunt maken met uw nieuwe computer. Desgewenst selecteren wij een passend systeem voor U, dat voldoet aan het toekomstig gebruik.

Ook het operationeel maken van uw email account in bv Windows Live mail, MS Outlook of Thunderbird, is voor een beginnende computer gebruiker meestal een onbegrepen vraag en antwoord spel. Laat het aan ons over en u kunt meteen email ontvangen en verzenden als u uw computer voor het eerst gaat gebruiken

Vul het contact formulier in of bel ons voor een afspraak.

PC vervangen

De computer vervangen
U werkt al een aantal jaren met een computer en de tijd is aangebroken om tot vervanging over te gaan. En vraagt u zich daarbij af: "Hoe krijg ik al mijn programma's, die ik voor mijn bedrijf (of thuis) gebruik op die nieuwe computer werkend"? Dat is vaak een hele klus naast het werk, waarmee uw bedrijf de kost moet verdienen.   HBCG kan U hierbij van dienst zijn.

Hoe gaat dit in z'n werk:
Wij komen bij u en nemen samen de taken, die u met de computer uitvoert, door. Wij krijgen dan een goede indruk van wat ons te wachten staat. Als wij vinden dat ons kennisgebied toereikend is, geven wij een indicatie van de met het werk gemoeide kosten en tijd. Veelal is het handig dat wij een kopie maken van uw harde schijf en deze installeren in een computer van ons zelf. U kunt dan gewoon door blijven werken, terwijl wij uw nieuwe computer gebruiksklaar maken en vervolgens al uw gebruikers programma's erop installeren en voorzien van uw gegevens, welke we met de simulatie computer (met een kopie van uw harde schijf) steeds bij de hand hebben. Op deze manier kunnen wij ervoor zorgen, dat uw nieuwe computer zoveel mogelijk overeen komt met de uw vertrouwde werkomgeving, waardoor u snel vertrouwd bent met uw nieuwe computer. Als alles operationeel is, gaan we bij en samen met u, de nieuwe computer voorzien van de actuele stand van zaken.  
Op deze manier hoeft het u weinig tijd te kosten, als u moet overstappen naar een nieuwe computer.
De tijd op locatie wordt op uurbasis doorberekend, echter voor het operationeel maken van de nieuwe computer spreken we graag vooraf een prijs af.
Een computer, die gebruiksklaar moet worden gemaakt, is heel wat tijd zelfstandig bezig terwijl er slechts af en toe iets aan gedaan hoeft te worden. Door dit werk bij ons op het bedrijf uit te voeren, is het niet nodig deze uren aan u door te berekenen. Wij kunnen namelijk in die wachttijd voor andere klanten actief zijn. Op deze wijze kunnen wij de kosten voor u beperkt houden.
Ook bij de keuze van uw nieuwe apparatuur kunnen wij u adviseren, en ook de daadwerkelijke aanschaf kunnen wij u uit handen nemen.
Spreekt deze werkwijze u aan, neem dan contact met ons op of stuur het contactformulier op.

Systeembeheer

Systeembeheer
Een computer heeft regelmatig onderhoud nodig, zodat hij lekker voor u blijft werken.
Vaak blijft dat erbij en de computer begint steeds trager te werken. Het opstarten duurt steeds langer. u hebt last van spyware spam en virussen. Om uw computer hiervoor te beschermen, moet er bepaalde software op uw computer actief zijn. Als u interesse op andere gebied ligt en u leest geen computer vakliteratuur, dan blijft uw computer waarschijnlijk een dankbaar doelwit voor alle voornoemde ongemakken.
Als u tweemaal per jaar een checkup laat uitvoeren en tussentijds terug kunt vallen op bv de helpdesk van HBCG, zal uw computer lekker blijven werken en u daardoor veel meer plezier verschaffen.

Wilt u daar gebruik van maken, neem dan contact op, of vul het contact formulier in.

Hulp op afstand

Hulp op afstand
Vaak stuit u tijdens het werken met de computer op een situatie, waarbij even hulp erg welkom is, echter u heeft niemand in de buurt, die de nodige kennis voor handen heeft.

HBCG biedt de mogelijkheid vanaf deze websites direct op afstand hulp te bieden. Hierdoor is het mogelijk om uw  computer door ons te laten bedienen, terwijl u zelf toekijkt. Of wij kijken toe hoe u uw probleem reproduceert en reiken u zo mogelijk de oplossing aan.

Er is dus geen vooraf ge´nstalleerde software nodig. Als u thuis in een netwerk zit (bijna standaard tegenwoordig) werkt de standaard in Windows aanwezige functie "Hulp op afstand" meestal niet. Dat probleem is er niet met onze toepassing.

Voor betaling van deze dienst zijn diverse mogelijkheden beschikbaar. Welke gekozen wordt, is afhankelijk van uw bekendheid bij HBCG. Bent u bekend dan ontvangt u van ons de faktuur. Bent u echter nieuw voor ons, dan werken we als volgt: Er wordt een proefsessie van enkele minuten uitgevoerd. In deze proefsessie maakt u het probleem duidelijk en kunnen wij beslissen of uw probleem op deze manier kan worden opgelost. Is dit mogelijk dan wisselen we gegevens uit. U maakt een afgesproken bedrag over, waarvoor u een factuur ontvangt. Zodra het geld bij ons binnen is, gaan we uw probleem proberen op te lossen. Mocht dit onverhoopt niet lukken dan betalen wij u het overgemaakte bedrag weer terug. M.a.w No cure No pay. Door gebruik te maken van electronisch bankieren, kan een betaling vaak al na enkele minuten bij ons binnen zijn. Ook betalen met Paypal is mogelijk.

Kijk voor de procedure bij Direct hulp.
 
Als u gebruik wilt maken van deze dienst, neem dan contact op(zie Info) of vul het contactformulier in.

Netwerken aanleggen / instellen

Netwerken
Als u meerdere computers in huis heeft en u wilt ze laten samenwerken in een (eventueel draadloos) netwerk, dan zal vaak blijken dat, de gemakkelijke manier van praten hierover, in de praktijk nogal eens tegen zal vallen en stuit u op allerlei onduidelijkheden.

HBCG helpt u graag om uw netwerk werkend te krijgen. Op het gebied van draadloos netwerk over grotere afstanden hebben wij de nodige ervaring opgedaan. Vanaf het prille begin van wifi toepassingen, hebben wij hiermee ervaring. Vooral als u, in meerdere verspreid staande gebouwen op een bedrijfsterrein, gebruik wilt maken van internettoepassingen, is dit een ideale oplossing. Hierbij worden buitenantennes toegepast en zolang deze antenne's elkaar maar kunnen "zien" geeft dit goede resultaten.

Draadloos is tegenwoordig erg in, maar in de praktijk valt dit binnenshuis nog wel eens tegen. De reden hiervoor is vaak dat er zich allerlei verbindingsverstorende zaken bevinden tussen de met elkaar communiserende stations. Daarom blijft een bedraad netwerk het meest betrouwbaar en zal onze werkwijze erop gericht zijn, zo mogelijk de apparatuur met draad aan elkaar te koppelen.

Als er wel (vaak) sprake is van een draadloos netwerk, dan is het erg belangrijk dat de beveiliging op orde is. Iedereen kent intussen wel de beelden van op een industrieterrein rijdend busje met daarin een laptop, die probeert onbeveiligde netwerken op te sporen. Helaas nog steeds met teveel succes. Een door HBCG aangelegd draadloos netwerk is daarom altijd een veilig draadloos netwerk.

Het succes van een draadloos netwerk is vooral afhankelijk van de gebruikte apparatuur. Daarom gebruiken wij alleen apparatuur van Engenius« en DrayTek«. Enerzijds omdat het betaalbare topkwaliteit is en anderzijds omdat wij ermee bekend zijn en daardoor snel uw netwerk operationeel hebben.

Wilt u gebruik maken van onze kennis op het gebied van (draadloze) netwerken, neem dan contact op of vul het contactformulier in.

Websitebouw

Website maken
Van ieder bedrijf (hoe klein ook) wordt verwacht dat er informatie over op het internet te vinden is. Ondanks het feit dat er steeds meer snelle mogelijkheden voor handen zijn om zelf snel een website online te zetten, wilt U dit misschien toch liever uitbesteden.
Waarschijnlijk kan HBCG u dan van dienst zijn.

HBCG maakt gebruik van een website generator, waarmee in principe alle soorten websites gemaakt kunnen worden. In betrekkelijk korte tijd kunnen wij hiermee een website voor u maken. Omdat een website het visitekaartje van uw bedrijf of vereniging zou moeten zijn, moet wel de nodige aandacht aan de bedrijfseigen zaken worden besteed. Hiermee wordt de bedrijfsstijl en het bedrijfslogo bedoeld. Het zal duidelijk zijn dat het van uw wensen afhangt, welk prijskaartje er uiteindelijk aan uw website gaat hangen.

Onze eigen site is een voorbeeld van een stabiele, rustig ogende website.
Als u meer van allerlei flitsende zaken houdt, is dat zeker geen probleem voor ons. Ook fotoreportages, geluid en filmpjes zijn mogelijk. Via Word of Excel aangemaakte html is ook goed inpasbaar.

Nadat een website is gemaakt, zal er veelal onderhoud op gepleegd moeten worden. Op een site getoonde informatie moet natuurlijk actueel blijven. Een site die nooit verandert, trekt heel snel geen bezoekers meer. Dit onderhoud kun u grotendeels zelf ter hand nemen door gebruik te maken van CMS.

Er wordt tegenwoordig steeds meer gebruik gemaakt van CMS (Content Management System) of wel Inhoud aanpassings systeem. Hierbij wordt (een deel van) de website voor de gebruiker toegankelijk gemaakt en kan de inhoud van pagina's online worden aangepast. HBCG kan uw website hiermee uitrusten. Ons inziens is het werken met ons CMS snel eigen te maken.

Welke manier voor het up-to-date houden van uw site het handigst is, kan beter in overleg worden bepaald en is natuurlijk afhankelijk van de frequentie waarmee aanpassingen nodig zijn.

Wilt u gebruik maken van deze dienst neem dan contact op of vul het contactformulier in.
De diensten van HBCG

HBCG is actief op het gebied van PC gebruik. We zijn vooral gericht op kleine bedrijven (vaak agrarisch) en particulieren. Ons doel is het werken met de computer aangenaam te maken en te houden. Daarnaast houden we ons bezig met het aanleggen en beveiligen van (draadloze) netwerken. Een uitgebreide beschrijving per onderdeel vindt u hieronder. Ga hieronder met de muis over het onderdeel, waar u meer van wilt weten.

Heeft u andere problemen of vragen over uw computer, dan is de kans groot dat we ook daar wel een antwoord op hebben..............